Kategóriák
Blog [17]
Divat & szépségápolás [10]
Egyetemi élet & tanulás [0]
Étel/ital [0]
Film [2]
Fotók [0]
Gondolatok [7]
Humor [9]
Linkek [15]
Érdekes oldalak
Idézetek [13]
Rajz [2]
Szórakozás [7]
Számítástechnika [2]
Zene [7]
Művelődés [0]

Keresés

Block title

Nyitólap

Regisztráció

Belépés
Üdvözöllek Vendég | RSS


...


Péntek, 2024-04-19, 23:38:44
Nyitólap » 2010 » Augusztus » 8 » A férfiak és a sírás
14:08:59
A férfiak és a sírás
Miért van az, hogy egyesek szerint ciki, ha egy pasi sír?

Én személy szerint nagyon haragszom azokra, akik szerint szégyen, ha egy férfi sír. Ő is ember, neki is vannak érzelmei, amiből az következik, hogy joga van a síráshoz.
Örülök annak, ha vannak olyan férfiak, akik felvállalják a sírást. Szerintem az az igazi gyengeség, ha nem mutatják ki az érzelmeinket, mert félnek attól, hogy mások mit szólnak. Szóval az én szememben pont attól gyenge (például) egy férfi, mert nem meri felvállalni a könnyeit. Sokkal több erő kell a könnyek felvállalásához, mint az elfojtásukhoz és ezért gondolom azt, hogy a síró férfi erősebb.
Sajnos a társadalom már kisfiú korukban a férfiakba neveli azt, hogy ne sírjanak, mert NEM SZABAD, hiszen csak a lányok sírnak. A sírás nem csak a lányok, a nők kiváltsága.
Persze nem arról van itt szó, hogy a naplemente látványától összegyűljön a könny a a férfi szemében..
A barátom például a tegnap említette, hogy valamilyen családi probléma miatt sírhatnéka támadt de nem sírt, mert szégyelli... Én próbálom meggyőzni, hogy a sírás nem szégyen és ha valaki mégis szégyelli, hát... nem kell ország-világ elé kiállni könnyes arccal. El lehet vonulni egy csendes helyre, ahol nincsenek mások és néhány könnycsepp után bizonyára jobban éreznék magukat a férfiak is.
Én például ha nagyon szomorú vagyok és nem tudok sírni, akkor sokkal rosszabbul érzem magam. Szó szerint megkönnyebbülök, ha néhány könnycseppet ki tudok engedni magamból.. A könnycseppekkel együtt pedig kijön a fájdalom és a stressz egy része is.
Szóval a lényeg az, hogy én biztos nem nevetek ki egy férfit sem, ha sírni látom és azt sem gondolom, hogy ő attól gyengébb. Nem a sírástól válik valaki gyengévé... minthogy a fizikai erő (izom) sem jelent feltétlenül belső, lelki erőt... Sőt!! Sok férfi azért jár gyúrni, hogy erős, izmos teste legyen és hogy ezzel palástolja belső gyengeségét...  Egy álarc, egy fal mögé rejtőzve próbál élni.. Na mindegy.. ez már szinte egy másik téma:)

Follow my blog with bloglovin
Kategória: Gondolatok | Megtekintések száma: 1309 | Hozzáadta: Kata | Tag-ek(kulcsszavak): szégyen, cry, pasi, crying, sírás, fiú, férfiak, man, Men, sír | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Menü

Szerinted?
Milyen gyakran látogatod az oldalam?
Összes válasz: 28

Mentett bejegyzések

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • TOP 100
  • Zene
  • Ajándék, kozmetika
  • Bézs G. Aléria

  • Copyright MyCorp © 2024